Dołącz do nas

I ROZWIJAJ SIĘ Z NAMI PODCZAS PŁATNEGO
PROGRAMU STAŻOWEGO

APLIKUJ JUŻ TERAZ!

Program stażowy dla absolwentów

Jesteś absolwentem szkoły gastronomicznej? Pragniesz poznawać nie tylko nowoczesne techniki kulinarne, ale również zasady prowadzenia biznesu gastronomicznego? Chcesz pracować na wyjątkowych produktach z różnych zakątków świata?

Jak wygląda taki staż?

I i II miesiąc - warsztaty i praktyki organizowanych w ośmiu miastach: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Lublinie, Katowicach, Łodzi i Wrocławiu

III miesiąc - szkolenia w trybie indywidualnym pod okiem szefa kuchni i trenera w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO, Pawła Serafina

Aplikuj na 3- miesięczny, płatny staż w profesjonalnym centrum szkoleniowym MAKRO!

Raz w miesiącu organizujemy bezpłatne warsztaty kulinarne
skierowane do uczniów i młodych kucharzy z całej Polski.

Miksery prowadzone są przez znanych i doświadczonych szefów kuchni, będących
laureatami Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska.

Zapytania dotyczące warsztatów oraz zgłoszenie chęci udziału należy
kierować na adres: szefdlamlodych@makro.pl*

* Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc,obowiązuje
kolejność zapisów.

AKTUALNOŚCI

Staże w najlepszych restauracjach do wygrania!

Weź udział w Mikserze Kulinarnym, uzyskaj najlepszy wynik w quizie i zdobądź główną nagrodę.

18.05.2017 WIĘCEJ >

Staże w najlepszych restauracjach do wygrania!

18.05.2017 WIĘCEJ >

Mikser Kulinarny z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów” po raz pierwszy w Krakowie

25.04.2017 WIĘCEJ >

Podhalański Mikser Kulinarny z Wojtkiem Harapkiewiczem

31.03.2017 WIĘCEJ >

Michał Kuter i Ernest Jagodziński poprowadzili poznański Mikser Kulinarny

30.03.2017 WIĘCEJ >

,,Kobieta Szef” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017 – Kasia Daniłowicz - poprowadziła Mikser Kulinarny

28.02.2017 WIĘCEJ >

Laureaci ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016” trenowali pod okiem wybitnych szefów kuchni

28.02.2017 WIĘCEJ >

Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”

13.01.2017 WIĘCEJ >

Rada programu „Szef dla Młodych Talentów” rozpoczęła swoją działalność

15.12.2016 WIĘCEJ >

Mikser Kulinarny z Witkiem Iwańskim w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”

14.12.2016 WIĘCEJ >

Rusza nowy program MAKRO „Szef dla Młodych Talentów”

20.10.2016 WIĘCEJ >

RADA PROGRAMOWA

Justyna AdamczykKasia DaniłowiczAgata WojdaAndrzej PolanPaweł OszczykWitek IwańskiMartin Gimenez CastroErnest JagodzińskiMichał Kuter
  • Justyna Adamczyk
  • Kasia Daniłowicz
  • Agata Wojda
  • Andrzej Polan
  • Paweł Oszczyk
  • Witek Iwański
  • Martin Gimenez Castro
  • Ernest Jagodziński
  • Michał Kuter

Justyna Adamczyk

Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska

Justyna Adamczyk to wiceprezes ds. rozwoju międzynarodowego w światowym zarządzie Gault&Millau oraz Redaktor Naczelna polskiej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau - jednej z dwóch prestiżowych marek na międzynarodowym rynku przewodników kulinarnych. Ekspertka łącząca praktykę biznesową i gastronomiczną. Obecnie swoim wieloletnim doświadczeniem biznesowym i zarządczym wspiera proces wprowadzania marki Gault&Millau do kolejnych krajów Europy i świata Autorka felietonów i artykułów publikująca na łamach Rzeczpospolitej i Newsweek.pl.

Wszystkie działania prowadzone przez Gault&Millau Polska mają na celu wspieranie naszej kultury kulinarnej i budowanie sieci kontaktów między szefami kuchni.

Kasia Daniłowicz

„Kobieta Szef” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017, szefowa i współwłaścicielka restauracji „Olszewskiego 128” we Wrocławiu

Kasia Daniłowicz jest szefową i właścicielką restauracji „Olszewskiego 128” we Wrocławiu. Doświadczenie zdobywała m.in. we wrocławskiej restauracji Mennicza Fusion na stanowisku zastępcy szefa kuchni. Jest laureatką wielu konkursów - w 2012 roku zwyciężyła w „Młodym kreatorze sztuki kulinarnej”, w 2013 roku zajęła 1 miejsce w międzynarodowym konkursie „Trendy Chef” oraz 2 miejsce w ogólnopolskich ,,Dorszowych Żniwach", a w 2014 roku uplasowała się na 3 miejscu w Kulinarnym Pucharze Polski. Jest również zwyciężczynią czwartej edycji kulinarnego show „Top Chef". Ukończyła architekturę, jednak to gastronomia okazała się jej największą pasją.

Agata Wojda

„Kobieta Szef" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2015

Agata Wojda przez 6 lat była szefową restauracji ,,Opasły Tom". Wcześniej przez 7 lat prowadziła restaurację francuską „Absynt", zdobywając w niej wówczas czterokrotnie - jako jedyna w Polsce - Bib Gourment przewodnika Michelin. Muzykolog i skrzypaczka z wykształcenia. Z pasji do gotowania zrobiła swój zawód. Jest członkinią Slow Food i felietonistką w popularnej gazecie kulinarnej „Kukbuk". Od 5 lat posiada także własną rubrykę w "Moje gotowanie". Prowadzi internetowego bloga. W 2015 roku została wyróżniona przez Gault&Millau Polska tytułem ,,Kobieta Szef”.

Andrzej Polan

„Szef Kuchni Tradycyjnej” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017, szef kuchni i właściciel „Małej Polany Smaków” w Warszawie

Andrzej Polan przez wiele lat zdobywał doświadczenie jako szef kuchni w najbardziej prestiżowych hotelach w Warszawie i Zakopanem, obecnie prowadzi własną restaurację „Mała Polana Smaków”. Jest gospodarzem programu „Polska ze smakiem" emitowanego na antenie Kuchnia+ oraz częstym gościem kącika kulinarnego w „Dzień Dobry TVN”. Wydał książkę „Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" ze swoimi najlepszymi przepisami. W 2016 roku zdobył tytuł „Szefa Kuchni Tradycyjnej” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska.

Paweł Oszczyk

„Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, szef kuchni restauracji „La Rotisserie” w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie

Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004), gdzie stworzył autorską restaurację „La Rotisserie”. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował jako Commis Tournant w uznanej restauracji Miramonti l`Altro (1 gwiazdka Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel, najpierw jako Chef de Partie Marconi Kitchen, następnie Sous Chef of Malinowa Kitchen, Head Chef of Malinowa i Head Chef in Charge. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. W 1995 roku brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w „Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 24 lutego 2014 został wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną nagrodą Prix du Chef de l’Avenir - Kucharz Przyszłości. W 2015 roku podczas publikacji Żółtego Przewodnika Gault & Millau został uhonorowany tytułem „Szefa Roku”.

Witek Iwański

„Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2015, szef kuchni restauracji „Aruana” w Hotel Narvil Conference & Spa

Witold Iwański obecnie odpowiada za kuchnię w restauracji Aruana, a także Studio Aruana w Hotelu Narvil w Serocku. W 2006 i 2009 zajął kolejno I i II miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski, w 2009 roku wygrał konkurs L’Art de la cuisine Martell, a w 2010 wziął udział w pierwszej edycji Hilton Worldwide Europe Culinary Cup w Wenecji. W międzyczasie odbył staże w Instytutcie Poula Bocuse we Francji, w Château de Chanteloup we Francji, w restauracji Maaemo w Norwegii (obecnie 3 gwiazdki Michelin) oraz w restauracji Frantzen w Szwecji (obecnie 2 gwiazdki Michelin). W 2013 zdobył rekomendacje Slow Food Polska dla restauracji Aruana oraz Hermesa - nagrodę dla najlepszej restauracji hotelowej. W tym samym roku przygotowywał kolację podczas międzynarodowego festiwalu Transatlantyk i wygrał we wszystkich kategoriach podczas Gali Wine & Food Noble Night. W 2014 zdobył tytuł „Młody Talent” według przewodnika Gault&Millau, a w 2015 tytuł Chef de L’Avenir przyznany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. W 2015 Ambasador marki Gaggenau w Polsce, a w 2016 otrzymał nagrodę Best of Warsaw magazynu Warsaw Insider w kategorii „One to watch”. W 2016 roku nominowany w kategorii „Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau.

Martin Gimenez Castro

nominowany w kategorii „Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017, szef kuchni restauracji „Salto” w Warszawie

Martin Gimenez Castro to pochodzący z Argentyny szef kuchni i właściciel restauracji „Salto” w Warszawie. Jego zamiłowanie do fine dining oraz dań z ryb i owoców morza ukształtowało się w Pradze, by zostać w pełni rozwiniętym w Sale&Pepe na Florydzie. Zwycięzca pierwszej edycji kulinarnego show „Top Chef”. Jest również właścicielem warszawskiego Ceviche Baru. W 2016 roku nominowany w kategorii „Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017.

Ernest Jagodziński

„Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017, szef kuchni restauracji „Cucina 88” w Poznaniu

Ernest Jagodziński od czerwca 2012 roku związany jest z restauracją „Cucina 88” w Poznaniu, gdzie pełni rolę szefa kuchni. Jest zwycięzcą wielu kulinarnych konkursów, m.in. L’Art de la Cuisine Martell oraz Kucharz – odkrycie roku. Od 2009 aktywny uczestnik programu promującego polskie mięso na rynkach zagranicznych “Meat in Europe”. Zdobywca tytułu „Szefa Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017.

Michał Kuter

„Szef Kuchni Tradycyjnej" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, właściciel i szef kuchni restauracji „A Nóż Widelec" w Poznaniu

Michał Kuter jest właścicielem i szefem kuchni restauracji A Nóż Widelec w Poznaniu. Absolwent prestiżowej szkoły kulinarnej w Londynie West Minister Kingsway Collage z dyplomem Advance Diploma In Coolinary Arts. Doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak „Chez Bruce", „Le Gavroche" i „Petrus". Laureat Hermesa Poradnika Restauratora, zdobywca tytułu „Szef Roku kuchni tradycyjnej" Żółtego Przewodnika Gaullt&Millau 2016. Pasjonuje się wyśmienitą kuchnią, starymi motocyklami oraz historią Polski.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×