Aktualności

Łowicz drugim przystankiem na trasie programu Szef dla Młodych Talentów

14.03.2019

Drugie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w Łowiczu. Marcowy Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Wydarzenie dla młodych kucharzy odbyło się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu. Pokaz kulinarny poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO. Przygotowali m.in. filet z kaczki sous vide z pomarańczowym purée z pasternaku, galaretką kwiatową, żurawiną i pianą z jarmużu, a także rosół z perliczki i kanapki w stylu orientalnym. Dawka wiedzy o drobiu czekała na prelekcji przedstawicielek firmy Drosed – partnera spotkania.

W trakcie wydarzenia Paweł Kosiorek, uczeń szkoły gastronomicznej, w której odbywało się wydarzenie, odebrał spersonalizowany kitel oraz tytuł Junior Ambasadora programu Szef dla Młodych Talentów. Paweł jest jednym z trzech młodych ambasadorów programu prowadzonego przez sieć hurtowni.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×