Aktualności

Mikser Kulinarny w Zakopanem!

04.04.2019

Trzecie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach Szefa dla Młodych Talentów odbyło się w Zakopanem. W prelekcjach oraz pokazie kulinarnym wzięło udział ponad 100 uczniów z Małopolski i okolic!

Wydarzenie dla młodych kucharzy odbyło się w Zespole Szkół Hotelarsko Turystycznych im. Władysława Zamoyskiego w Zakopanem. Spotkaniu towarzyszył pokaz kulinarny poprowadzony przez Cezarego Powałę i Michała Grzywacza – szefów kuchni pokazowej MAKRO, który m.in. przygotowali: nowoczesną interpretację żurku z perliczką jajkiem oraz chrzanem; grillowanego kurczaka zagrodowego z vinaigrette z suszonych pomidorów, ze szpinakiem cykorią i grissini, a także kaczkę z poziomkowym demi glace, baby warzywami sous vide oraz fondantem ziemniaczanym. Wiedzę o drobiu uzupełnilła prelekcja partnera spotkania – firmy Drosed. Ponadto dla uczestników spotkania czekał jeszcze jeden panel – prelekcja historyczna o kuchni Podhala poprowadzona przez Agnieszkę Kuś – historyczkę, propagatorkę historii i kultury kulinarnej.

Dla aktywnych uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna przygotowana przez partnera programu – firmę ChemaN, gadżety przygotowane przez partnera spotkania - firmę Drosed, a także książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” wydane przez firmę MAKRO Polska.

Partnerami programu Szef dla Młodych Talentów są: ChemaN – producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii. Partnerem Miksera Kulinarnego była firma Drosed – jeden z największych w kraju producentów w branży drobiarskiej.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×