Aktualności

Mikser Kulinarny z deserami w roli głównej

18.04.2019

Kwietniowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów poświęcone zostało tematowi czekolady. W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Na uczestników czekał pokaz kulinarny i prezentacja produktowa Michała Kleibera i Macieja Gucia z firmy Callebaut.

Bezpłatne spotkanie edukacyjne skierowane do młodych adeptów sztuki kulinarnej odbyło się 12 kwietnia w  Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Tematem przewodnim wydarzenia były produkty z miazgi kakaowej. Pokaz cukierniczy przygotował Michał Kleiber, mistrz Akademii Callebaut w Łodzi. Prowadzący przybliżył uczestnikom proces przygotowania pralin z kremem szampańskim oraz technikę temperowania czekolady. Prelekcję o produkcji czekolady poprowadził Maciej Gucia, który zaprezentował m.in. jej odmianę rubinową wyróżniającą się różowym zabarwieniem i owocową nutą smakową.

Na uczestników aktywnie biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. koszulki od firmy ChemaN, gadżety ufundowane przez Callebaut, a także książki i notesy wydane przez MAKRO Polska.

Partnerami spotkania były firmy: Callebaut, jeden z największych światowych producentów i dostawców wysokojakościowych wyrobów z ziarna kakaowego oraz ChemaN, producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×