Aktualności

Staż Adriana Smolaka w Kuchni Pokazowej!

10.08.2018

Adrian Smolak  to trzeci stażysta w programie Szef dla Młodych Talentów, który miał okazję odbyć staż w kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie pod okiem szefów kuchni - Michała Grzywacza i Cezarego Pował.

 

 

 

Adrian Smolak  pochodzi z Tomaszowa Mazowieckiego. Jest uczniem III klasy w technikum ZSP nr 2 im. Stanisława Staszica na kierunku Technik Żywienia. Dotychczas uczestniczył w trzech Mikserach Kulinarnych.
Ulubionymi produktami Adriana w kuchni są ryby i owoce morza. Podczas stażu chciał spróbować pracy na jakimś produkcie bliskim jego upodobaniom, ale takim na którym nie miał okazji wcześniej pracować. Jak sam mówi: „Chciałem spróbować czegoś nowego, co jest w ofercie MAKRO Polska. Zdecydowałem się na krewetki tygrysie”. Podczas stażu nauczył się  m.in.  jak dekorować danie za przy użyciu warzyw.

Zapytaliśmy Adriana o jego plany na przyszłość. Przyznał, że chciałby w przyszłości rozwijać swój kulinarny talent w większych miastach Polski. Po zakończeniu szkoły, chciałby pójśc na studia związane z dietetyką lub gastronomią.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×