Aktualności

Staż Agaty Jasińskiej w Restauracji Pink Lobster!

31.07.2018

Agata Jasińska to pierwsza stażystka drugiej edycji programu, która szkoliła się u Jarka Walczyka w Restauracji Pink Lobster!

Agata ma 17 lat,  pochodzi z Białej Podlaskiej i uczy się w „Ekonomiku” na profilu Technik Usług Gastronomicznych. Ta młoda dziewczyna przez 5 dni odbywała staż w warszawskiej Restauracji Pink Lobster, specjalizującej się w serwowaniu owoców morza. Przed wygraniem stażu uczestniczyła w trzech Mikserach Kulinarnych.

„Dopóki nie przyszłam tu na staż, nie wyobrażałam sobie siebie w kuchni”. Było to, nie licząc szkolnej jadłodajni, jej pierwsze doświadczenie pracy w restauracji. Podczas stażu kroi warzywa, robi ciastka, układa i dekoruje potrawy. Jej typowy dzień na stażu to przyjście o godzinie 10, przygotowania serwisu – wszystkich produktów, które potem należy usmażyć i ugotować oraz talerzy do serwowania posiłków. Około 12 wszystko jest już gotowe do obsługi gości. Do domu wraca około godziny 18.  

Zostały jej dwa lata edukacji w technikum, zamierza odbyć również kurs barmański będący prezentem od sióstr na osiemnaste urodziny.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×