Aktualności

Szefowie kuchni pokazowej MAKRO szkolą kolejne młode talenty

12.03.2018

Norbert Szefer to drugi stażysta w programie Szef dla Młodych Talentów, który szkolił się pod okiem Michała Grzywacza i Cezarego Powały – szefów kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie.

19-letni Norbert Szefer z Łodzi kulinarną przygodę rozpoczął już w dzieciństwie dzięki babci. Swoją pasję do gotowania postanowił dalej rozwijać w Zespole Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego w Łodzi. Pracował już w kilku restauracjach, dzięki czemu – pomimo młodego wieku – ma już bogate doświadczenie. Jednak staż w kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 stanowił dla niego świetną okazję do dalszego rozwijania swojej wiedzy i umiejętności.

„Dzięki stażowi mogłem pracować na nowych produktach, o których istnieniu wcześniej nie miałem pojęcia. Przygotowywałem dania z wykorzystaniem m.in. jadalnych kwiatów, byczych jąder czy mięsa z krokodyla” – mówi Norbert. „Pracowałem już w różnych restauracjach, ale staż w kuchni pokazowej był dla mnie zupełnie nowym i ciekawym doświadczeniem dzięki ciągłemu kontaktowi z klientami, którzy podchodzili do nas, zadawali pytania, degustowali przygotowane przeze mnie potrawy” – dodaje stażysta.

„Norbert wyróżnia się wiedzą i zaangażowaniem. Jeśli nadal będzie tak chętnie podchodził do nauki, to na pewno osiągnie sukces” – mówi Michał Grzywacz, szef kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×