Aktualności

Tłuszcze i woda na Mikserze Kulinarnym - foto i wideo

02.05.2018

230 uczniów szkół i klas gastronomicznych miało okazję zdobyć wiedzę o tłuszczach w kuchni i tajnikach pracy sommeliera wodnego na kwietniowym Mikserze Kulinarnym.

Na kwietniowym spotkaniu z cyklu Szef dla Młodych Talentów pokaz kulinarny poprowadził Jarek Walczyk, szef kuchni restauracji Pink Lobster i prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, który zaprezentował różne sposoby wykorzystania tłuszczów w kuchni. Katarzyna Noga, Marketing Manager Zakładów Tłuszczowych Kruszwica, opowiedziała o właściwościach i zastosowaniu tłuszczów oraz zaprosiła  do ich degustacji. Natomiast Tomasz Wyszomirski przeprowadził wykład o tajnikach pracy sommeliera wodnego połączoną z degustacją wody Kropla Delice.

Po zajęciach odbył się test wiedzy. Dwóch uczniów z najwyższym wynikiem zdobędzie nagrodę – staż w restauracji Pink Lobster.

Partnerami programu Szef dla Młodych Talentów są: ChemaN – producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii oraz Kropla Delice – średniomineralizowana naturalna woda mineralna z oferty Coca Cola HBC Polska w segmencie wód premium, przeznaczona dla segmentu HoReCa. Partnerem Miksera Kulinarnego były Zakłady Tłuszczowe Kruszwica – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×