Quiz wiedzy

Jak nazywa się jeden z certyfikatów dający pewność, że wołowina jest dobrej jakości?
110
Jak nazywa się jeden z certyfikatów dający pewność, że wołowina jest dobrej jakości?
Czym, między innymi, powinno cechować się dobrej jakości mięso wołowe?
210
Czym, między innymi, powinno cechować się dobrej jakości mięso wołowe?
Czym jest marmurkowatość mięsa?
310
Czym jest marmurkowatość mięsa?
Jakie części wołowiny najlepiej nadają się na steki?
410
Jakie części wołowiny najlepiej nadają się na steki?
W której części woła znajduje się popularna część nazywana polędwicą?
510
W której części woła znajduje się popularna część nazywana polędwicą?
Jakie są metody sezonowania mięsa?
610
Jakie są metody sezonowania mięsa?
Który z tych stopni wysmażenia oznacza najmniej surowe mięso, czyli najbardziej wypieczony stek?
710
Który z tych stopni wysmażenia oznacza najmniej surowe mięso, czyli najbardziej wypieczony stek?
Ile minut powinniśmy grillować steka o grubości ok. 2 cm, by był niewypieczony (rare)?
810
Ile minut powinniśmy grillować steka o grubości ok. 2 cm, by był niewypieczony (rare)?
Czy stosuje się obsmażanie mięsa wołowego przed pieczeniem?
910
Czy stosuje się obsmażanie mięsa wołowego przed pieczeniem?
Co określa system QMP (Quality Meat Program)?
1010
Co określa system QMP (Quality Meat Program)?
TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×