Aktualności

Pierwsze dwa Miksery Kulinarne w ramach czwartej edycji programu za nami!

04.11.2019

Za nami pierwsze dwa spotkania edukacyjne, które przyciągnęły 180 młodych adeptów szkół gastronomicznych z Gdyni i Krakowa. W ramach październikowych Mikserów Kulinarnych – pokazy przygotowania przysmaków kuchni polskiej oraz prelekcję kulinarne, prowadzone przez czołowych szefów z całej Polski.

Pierwsze wydarzenie kulinarne odbyło się 4 października w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdyni. W programie m.in. pokaz kulinarny poprowadzony przez Tomasza Iwańcę, sous chefa Sofitel Grand Sopot. Podczas spotkania miała miejsce także prelekcja “Dzień z życia szefa Kuchni”. Wykład dla słuchaczy poprowadził Philippe Abraham, szef kuchni restauracji Petit Paris w Sopocie.

Drugie spotkanie miało miejsce 30 października w nowo otwartej  Krakowskiej Akademii Inspiracji MAKRO. Prowadząc pokaz kulinarny, w tajniki pracy kucharza uczniów wprowadzili Jan Filipczyk, szef kuchni Restauracji Cichy Potok w Głogoczowie oraz Zbigniew Sonik, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie.

W ramach październikowych Mikserów Kulinarnych odbyły się prelekcje dotyczące rozmów kwalifikacyjnych. Młodzi adepci sztuki kulinarnej zapoznali się m.in. z sposobami przygotowania się do spotkania rekrutacyjnego czy często popełnianymi błędami kandydatów. Oprócz uzyskania fachowych porad ekspertów, mieli okazję także do wspólnego przedyskutowania pojawiąjących się pytań związanych z procesem rekrutacji.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×