Aktualności

Podhalański Mikser Kulinarny z Wojtkiem Harapkiewiczem

31.03.2017

Pod koniec marca br. w Zakopanem sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska po raz pierwszy zorganizowała spotkanie z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów" .

Pierwszy podhalański Mikser Kulinarny z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów” odbył się 27 marca w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. W. Zamoyskiego. W spotkaniu udział wzięło około 100 uczniów ze szkół gastronomicznych w Zakopanem i Nowym Targu.

Pokaz kulinarny, zorganizowany w ramach wydarzenia, poprowadził Wojtek Harapkiewicz – szef kuchni restauracji „Babinicz" w Szczawnie- Zdroju i wiceprezes Zarządu Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Jego tematem była ,,Dziczyzna bez tajemnic”, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. sałatka z confitowanym schabem z dzika i chipsami ze skorzonery oraz eko burgery z dziczyzny z ozorem wołowym. Ponadto, uczestnicy programu wzięli udział w szkoleniu pt. ,,Mąki – rodzaje, typy i zastosowanie”, którą poprowadził Piotr Kuziela, Target Group Manager HoReCa w MAKRO.

 

Provincja

Żółty Przewodnik

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×