Aktualności

Rusza akcja wakacyjna "Wycieczki kulinarne". Zapraszamy!

21.07.2020

MAKRO Polska i Szef dla Młodych Talentów rozpoczynają nową wakacyjną akcję promującą tradycję kuchni polskiej. Zapraszamy do “Wycieczek kulinarnych”

Bogactwo kuchni polskiej to smaki miast i regionów. MAKRO Polska od kilku lat promuje je w programie Polskie Skarby Kulinarne. Teraz postanowiliśmy historyczne inspiracje kultowymi daniami Warszawy, Krakowa, Pomorza, Dolnego Śląska i Podhala zaprezentować w formie wakacyjnej podróży śladem polskich smaków. I to z nagrodami dla najlepszych podróżników.

Od 21 lipca publikujemy dania inspirowane historycznymi przepisami. Przygotowują je Jacek Darnowski i Kuba Sobczak z Łodzi, młodzi ambasadorowie akcji, zwycięzcy zeszłorocznego Ogólnopolskiego Testu Kulinarnego MAKRO Polska. Ich potrawy mają zachęcić uczestników akcji do przygotowania własnych dań opartych o historyczne receptury i zamieszczenia ich fotografii na profilu facebookowym Szef dla Młodych Talentów. Autorzy propozycji, które zbiorą najwięcej polubień otrzymają nagrody - vouchery do restauracji na szlaku Polskich Skarbów Kulinarnych. Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie - nagrody czekają!

Na pierwszy ogień Jacek i Kuba wzięli tradycyjne danie kuchni Warszawy - ozory wołowe w galarecie, inspirowane receptururą Lucyny Ćwierciakiewiczowej “365 obiadów za 5 złotych”. Efekty ich pracy na zdjęciach. Smacznego!

Regulamin akcji "Wycieczki kulinarne"100 B
TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×