Ogólnopolski Test Kulinarny

Ogólnopolski Test Kulinarny

Na młodych adeptów gastronomii czekał kulinarny tor przeszkód w formieedukacyjnej ścieżki wyzwań, sprawdzającej wiedzę teoretyczną i praktyczną. Aby uzyskać status mistrza, drużyny musiały przejść przez szereg zadań, m.in. sprawdzających znajomość technik pracy z czekoladą, metod obróbki drobiu, porcjowania i filetowania ryby czy sposobów przechowywania mrożonych warzyw i owoców. Uczestnikom czujnie przypatrywali się jurorzy, którzy oceniali zawodników zarówno pod kątem posiadanej wiedzy, jak i higieny pracy, zużycia produktów i prawidłowych zastosowań technik kulinarnych.

Zwycięskie drużyny otrzymały nagrodę główną w postaci bonów na zakupy w halach MAKRO.
Do uczennic ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 2 w Szczecinie trafiło wyróżnienie Urzędu Miasta Krakowa, pod auspicjami którego organizowany był konkurs. Uczniowie reprezentujący Zespół Szkół nr 1 w Bratoszewicach wygrali natomiast szkolenie w warszawskim Studiu Kuchennym, które poprowadzili szefowie kuchni – Michał Grzywacz i Cezary Powała.

Na wszystkich uczestników konkursu czekały upominki przygotowane przez partnerów wydarzenia.

Partnerami Testu Kulinarnego byli: Drosed, Barry Callebaut Polska, Oerlemans Foods Polska, Unilever Food Solutions, Mlekovita, ChemaN, hotel Metropolo by Golden Tulip. Partnerami medialnymi były magazyny „Szef Kuchni”, „Restauracja”, „Food Service” oraz portal „Ouichef.pl”.

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Zamknij ×